handgemaakte Sieraden

Ontwerpen en vervaardigen

Heeft u een bijzondere wens voor een sieraad? In samenspraak met u maken we een mooi ontwerp en kunnen we een uniek sieraad vervaardigen dat helemaal bij u past! Hierbij kunt u denken aan colliers, armbanden, (trouw)ringen, hangers, maar ook oorsieraden, manchetknopen, enzovoort.

 

Veranderen of aanpassen

Wellicht heeft u sieraden geërfd die inmiddels wat gedateerd zijn, maar waar u wel een emotionele binding mee heeft. Deze sieraden kunnen in een modern jasje worden gestoken. Op deze manier is het voor uzelf nog herkenbaar wat en van wie het geweest is, maar naar uw eigen smaak aangepast.

Een voorbeeld hiervan is het vermaken van één of twee trouwringen. Een bestaande trouwring een nieuw uiterlijk geven is een mooie manier om degene die de ring droeg te blijven herinneren, en zelf toch gewoon een mooi sieraad te dragen. In de meeste gevallen kan de gravure in de trouwring behouden blijven. Op deze manier kunnen we uw sieraden een eigentijds uiterlijk geven zodat ze weer met plezier gedragen kunnen worden. Klik voor enkele voorbeelden in het menu bovenin op 'Gedenksieraden'.

 

Reparatiewerkzaamheden

Naast het ontwerpen en vervaardigen van sieraden kunt u bij ons ook terecht voor reparatiewerkzaamheden. U kunt hierbij denken aan het vergroten of verkleinen van ringen, solderen van schakels, inkorten of verlengen van colliers en armbanden, rijgen of knopen van (parel)snoeren, enzovoort. Afhankelijk van het soort reparatie maken wij naast het gebruik van de soldeerbrander ook gebruik van een laserlasapparaat. Hiermee kunnen wij ook complexere reparaties aan die met de soldeerbrander niet mogelijk zijn. Zie onderstaand filmpje voor een korte impressie.

 

Omsmelten

Heeft u gouden sieraden liggen die u al tijden niet meer draagt, kapot of versleten zijn? Dan kan het goud in veel gevallen worden omgesmolten. Er kan dan een nieuw sieraad van gemaakt worden, waardoor het goud op een voordelige manier hergebruikt wordt en naar een ontwerp dat helemaal bij u past! Wellicht heeft u gouden sieraden geërfd. Indien u geen waarde hecht aan het feit of het sieraad uit uw erfenis nog herkenbaar is, dan kunt u er uiteraard ook voor kiezen om dit goud te laten omsmelten. Veel mensen kiezen er ook voor om diverse sieraden en dus diverse herinneringen in één sieraad te laten verwerken. U weet zelf immers dat het gemaakt is van het goud van uw dierbare(n). Uw wensen worden in het ontwerp meegenomen. Of u nu kiest voor modern of klassiek, de mogelijkheden zijn talrijk. Zo krijgt u een uniek sieraad dat helemaal bij u past! Klik voor enkele voorbeelden in het menu op 'Uw eigen wensen'.

Aan het werk met de brander